kAhvila (kesäkahviloiden aatelinen)

Apulanta- museon yhteydessä toimii maan mainioin kesäkahvila, kAhvila. kAhvilasta saat unohtumatonta kahvia ja vastustamattomia herkkuja. kAhvila palvelee persoonallisilla ja itsetehdyillä tuotteillaan monipuolisesti tarjoten myös gluteenittomia vaihtoehtoja.

kAhvilasta saat ostettua mukaasi myös erilaisia Apulanta-merchandisetuotteita.

Kusmiku

kAhvilan toiminnasta ja sen valloittavista herkuista vastaa heinolalainen perheyritys, Kusmiku. Kusmiku on heinolalaisella lämmöllä ja pilkkeellä varustettu ravintola-alan kokenut ja raikas toimija. Kusmikun toinen omistaja Jenita Leppälä kuvailee Kusmikua kolmella sanalla: ”Vähän tyhmä ja tavallinen…eiku katu-uskottava, melko hyvä ja riittävän rosoinen.”

Kusmikulla on myös oma street-food-henkinen ravintola Heinolassa ja toisinaan saatat bongata Kusmikun ruokarekan Apulandian pihasta.

kAhvi

Apulandian vakiotuotteisiin kuuluu Apulanta kAhvi ja tänä Apulannan 30-vuotis juhlavuonna kupeissa höyryää yksi ja oikea, Juhla kAhvi. Juhla kAhvi kasvaa Brasiliassa Kauriin kääntöpiirillä Fazenda California -kahvitilalla. Sen tinkimättömästä laadusta ja makuhermoja hivelevistä aromeista vastaa yksi Brasilian kahviskenen soihdunkantajista, kahviviljelijä Luiz Saldanha. Juhla kAhvin on paahtanut ja jauhanut suurella ammattiylpeydellä lahtelainen Kahiwa Coffee.
Lahtelainen Kahiwa uskoo kahvin mahdollisimman suoran maahantuonnin ja tiiviin viljelijäyhteistyön olevan avain kahvikulttuurin kestävään kehitykseen niin alkuperämaassa kuin täällä Suomessakin.

Juhla Kahvi on paahdettu populistisen tummapaahteiseksi ja tykittää paletillesi suureellista suklaisuutta ja mantelin vivahteita. Kaikki kAhvin työvaiheet ovat tehty pienissä erissä tehden kAhvista tasalaatuisempaa, hienompaa ja parempaa kuin kaupan kahvit.

Tätä maailman parhaaksi kuvailtua kahvia saat Apulandiasta höyryävänä kuppiin ja sitä voi myös ostaa mukaan kotiin keitettäväksi.

Helsingintie 199
15700 Lahti

Avaa sijainti Google Mapsissa