kAhvila

Apulanta- museon yhteydessä toimivasta kAhvilasta saat unohtumatonta kahvia ja vastustamattomia herkkuja. kAhvila palvelee persoonallisilla ja itsetehdyillä tuotteillaan monipuolisesti tarjoten myös gluteenittomia vaihtoehtoja.

kAhvilasta saat ostettua mukaasi myös erilaisia Apulanta-merchandisetuotteita.

Kusmiku

kAhvilan toiminnasta ja sen valloittavista herkuista vastaa heinolalainen perheyritys, Kusmiku. Kusmiku on heinolalaisella lämmöllä ja pilkkeellä varustettu ravintola-alan kokenut ja raikas toimija. Kusmikun toinen omistaja Jenita Leppälä kuvailee Kusmikua kolmella sanalla: ”Vähän tyhmä ja tavallinen…eiku katu-uskottava, melko hyvä ja riittävän rosoinen.”

Kusmikulla on myös oma street-food-henkinen ravintola Heinolassa ja toisinaan saatat bongata Kusmikun ruokarekan Apulandian pihasta.

kAhvi

Apulandian vakiotuotteisiin kuuluu Apulanta-kAhvi. kAhvi on ostettu suoraan viljelijältä Kolumbiasta ilman mitään kynyttäviä välistävetäjiä. kAhvin on paahtanut ja jauhanut suurella ammattiylpeydellä lahtelainen Kahiwa Coffee.

kAhvissa havisee granaattiomena ja veriapplesiini, joiden maku on hunnutettu mustaherukkaiseen marjaisuuteen. Paahdossa on korostettu kAhvin herkempiä sävyjä samaan aikaan kun sinne on ladattu tuhdimpiakin bassoja. Kaikki kAhvin työvaiheet ovat tehty pienissä erissä tehden kAhvista tasalaatuisempaa, hienompaa ja parempaa kuin kaupan kahvit.

Tätä maailman parhaaksi kuvailtua kahvia saat Apulandiasta höyryävänä kuppiin ja sitä voi myös ostaa mukaan kotiin keitettäväksi.

Apulanta-hampunkrilainen

Apulandiasta löytyy myös kulmakunnan paras vegeburger, Apulanta-hampunkrilainen!

Tämä sisuksia lämmittävä herkku sisältää käsintehdyn nyhtökaura-papupihvin, vegaanista kookosmajoneesia, vadelma-punasipulia, kenappia eli sitsuppia, salaattia ja Pekan Leivän vegaanisen briossin. Hampunkrilaisia on saatavilla aina, kun ruokarekka pärähtää Apulandian pihaan!

Apulanta-hampunkrilainen palkittiin muuten Burger Lovers- festivaaleilla kesäkuussa 2019 Suomen toiseksi parhaana kasvisburgerina!

Helsingintie 199
15700 Lahti

Avaa sijainti Google Mapsissa